Nærbehandlinga på Brygga er basert på Minnesota-modellen og Anonyme Alkoholikeres 12-trinnsprogram. Programmet benyttes i tilfriskning for ulike avhengigheter over hele verden, og målet er å leve et rusfritt liv.

Tilbudet på Brygga bygger på gruppeterapi, individuelle samtaler, forelesninger og egeninnsats. Behandlingen strekker seg over 18-20 uker, og foregår primært på dagtid, men det er også obligatoriske forelesninger én kveld i uka. Du skal kunne kombinere behandlingen med noe arbeid/aktivitet utenom. Aldersgrensen er 18 år.

For å få mest mulig ut av behandlingsprosessen, oppfordres det til at du også oppsøker andre selvhjelpsgrupper, for eksempel NA (anonyme narkomane). De arbeider ut fra samme tankegang, at man er rusfri nå og på sikt – en dag av gangen. Det å være sammen med andre som forstår kan være veldig viktig når vanskelige følelser kommer til overflaten.

Brygga har en egen 12-trinnsterapeut, som samarbeider med vår kunst- og uttrykksterapeut. Dette er en kombinasjon som, etter vår erfaring, fungerer veldig godt. Kunst- og uttrykksterapi er basert på en psykodynamisk tankegang, hvor mye dreier seg om det som ligger i det ubevisste, og tanken er at å få disse følelsene og tankene frem i lyset vil gi selvinnsikt. For eksempel er det mange som ikke vet at det er rusavhengigheten som står i veien for at livet blir godt. Derfor er det viktig å finne ut hvorfor man ruser seg.

 

 

Se efter i sekken

hvor du har de tunge stenene

og se

om de ikke er blitt til diamanter

(Vigdis Garbarek)

 

 

Her kan du lese mer om NA: nanorge.org