Fellesområdet på Brygga kalles ARENA. Dette begrepet omfatter selvfølgelig ikke bare de fysiske rommene med sine bekvemmeligheter, men også alt som foregår av sosiale aktiviteter, fellesmåltider, kaffeprater, brett- og kortspill, tv-titting, samtaler, latter, kos og filosofiske diskusjoner rundt mer eller mindre alvorlige tema. Hvis du er rusfri og innstilt på å bidra positivt til miljøet er du alltid velkommen inn i ARENA.

Og ikke bli engstelig, i «bidra positivt» ligger det ikke annet enn at man holder seg til Kardemommeloven, bortsett fra det er det rom for både gode og dårlige dager. Poenget er at man støtter hverandre.

 

 

Fellesområdet er lett å trives i, både i innredning og stemningsmessig, med flere sofagrupper, TV-krok, spisebord, og stillerom med massasjestol. Det er også rom med PC-er og skriver som deltakerne kan benytte seg av, for eksempel i forbindelse med skolearbeid eller jobbsøk. Fellesmåltidene på Brygga er et viktig samlingspunkt, og et tilbud mange benytter seg av. Hver tirsdag klokka 17 spiser vi middag sammen. Deltakere oppfordres gjerne til både å komme med forslag til meny og hjelpe til med matlagingen. Middagen koster stort sett 30 kroner, men enkelte ganger 50 kroner dersom maten er litt ekstra fin og festlig. Det er også  felles lunsj hver dag, som er gratis.

 

Ulike typer spill  kan være en fin måte å få kontakt med andre på, og flere av deltakerne på Brygga er ivrige sjakkspillere. Av og til kan det å fokusere på noe annet være løsningen dersom man har hodet fullt av tanker og trenger en pause, og det har alle på Brygga stor forståelse for.